Megszűnt Pándon az iparűzési adó mentesség…

Számos cég szakosodott arra, hogy székhelyszolgáltatás keretei között székhelyet biztosítson olyan településen, ahol nincs iparűzési adó. Tudni kell, hogy az iparűzési adó nem központilag szabályozott- maximum csak a tág törvényi keretek – hanem, minden települése maga dönti el, hogy mekkora ennek mértéke. Az iparűzési adó jellemző mértéke 2 %, Budapesten ez mindenhol ennyi. Hátránya ennek az adónemnek, vagy sajátossága, hogy nem a nyereség után kell megfizetni, hanem akkor is sokszor fizetni kell, ha a cég teljesen veszteséges, különösen igaz ez a szolgáltató (tercier) szektorra, itt költséget szinte semmit sem tudunk levonni az árbevételből, ezért az iparűzési adó alapja szinte a teljes árbevétel. Ez súlyosbíthatja az, ha az árbevétel nyereségtartalma még kicsi is, így sokszor a teljes nyereség nagy részét elviheti az iparűzési adó.

Az iparűzési adót meg kell osztani, ha a cég a székhelyén kívül rendelkezik  még telephellyel, fiókteleppel is.

A legkedveltebb iparűzési adó mentes székhelyek kivétel nélkül mind Pest megyében vannak, nyilván itt szerepet játszik a főváros közelsége is.

Pest megyében eddig öt helyen volt iparűzési adó mentesség, 2014. január elsejétől ez megváltozik, és csak négy helyen marad biztosan ez az állapot. Kiesik a települések közül Pánd.

Pándon kettő székhelyszolgáltatás nyújtó cég biztosított székhelyet cégeknek. Mindkét cég gondoskodott arról, hogy lehetőséget adjon a szerződött ügyfeleknek arra, hogy egy másik iparűzési adó mentes helyre költöztessék át székhelyüket, – székhelyszolgáltató váltás nélkül.

A Gross Irodaház Kft. is gondoskodott ügyfeleiről – fő a bizalom, és biztonság – így aki tehette – szolgáltató váltás nélkül áthelyezhette székhelyét Újlengyelbe, ahova beszámításra került a korábban Pándra kifizetett székhelyszolgáltatási – bérleti és megbízási díj. Mindezt úgy tehették meg az ügyfelek, hogy sem ügyvédi munkadíjat, sem illetéket nem kell fizetniük – legalábbis a Gross ügyfeleinek.

Újlengyel az M5-ös autópálya mellett található Budapesttől kb. 20-30 percre. A község költségvetése, mindennapjai kiegyensúlyozottak.

Válasszon olyan céget, ahol székhelyszolgáltatás jogviszonyát akkor is biztonságban tudja, ha esetleg változik a jogi környezet, a Gross Irodaház Kft. a biztos, ügyfélbarát székhelyszolgáltató.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük