Székhelyszolgáltatás előtt 1 – van a szolgáltatónak biztosítása?

Székhelyszolgáltatás előtt 1 – van a szolgáltatónak biztosítása?

Ha székhelyszolgáltatási szerződést kötünk elengedhetetlen, hogy meggyőződjünk arról, hogy az adott székhelyszolgáltatást nyújtó cégnek van-e felelősségbiztosítása.

Sok olyan eset előfordulhat, amikor a székhelyet biztosító és leveleket kezelő cég hibát követ el, amelynek, amelyeknek komoly anyagi következményei lehetnek azokra nézve, akik a székhelyszolgálatot igénybe veszik.

Mik lehetnek ezek?

– kiemelten: KOCKERD-kérdőív át nem vétele – bírság, majd adószámtörlés

– egyéb NAV-os levelek át nem vétele

– egyéb más iratok át nem vétele

– mindezen iratok a székhelyszolgáltatást nyújtó cég által történő nem továbbküldése, amiből kifolyólag hiába lett valami átvéve, az ügyfél nem reagál rá

A KOCKERD-kérdőívről írtunk, de ilyen lehet pl. egy felszólítás, egy NAV-os büntetés, amit meg lehetne fellebbezni, de mivel a székhelyszolgáltatás során ügyfélként aposztrofált cég nem tud róla, ezért nem fog felebbezni reagálni, és jogerős lesz az amúgy lehet hogy jogszerűtlen döntés.

Probléma lehet még az idézés át nem vétele, ennek következménye lehet azonnali büntetés, láttunk esetet, amikor egy adott cégképviselőt két cégével kapcsolatban idézve a NAV 2X200 ezer forint bírságot szabott ki, mert az ügyfél nem jelent meg.

Ezekben az esetekben amennyiben a szolgáltató felelőssé tehető, fizetnie kell. Ha sok az ügyfél, akkor ez az összeg hatalmas lehet, és ha nincs felelősségbiztosítása a székhelyszolgáltatást végző cégnek, akkor akár fizetésképtelenné is válhat. A fizetési hajlandóság is sokkal erősebb, ha a szolgáltató mögött ott a biztosító.

Ha székhelyszolgáltatást tartalmazó szerződést köt, mindenképpen kérdezzen rá, hogy az adott cégnek van-e felelősségbiztosítása vagy sem. A piacon jelenleg a többség nem rendelkezik felelősségbiztosítással.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük