Kockerd át-nem-vétele – a székhelyszolgáltató fizet?

Kockerd át-nem-vétele – a székhelyszolgáltató fizet?

Sokszor hallani arról, hogy valaki nem vette át a Kockerd-kérdőívet, és ebből súlyos nehézségei támadtak. Ilyenek lehetnek a következők, sorrendben:

– mulasztási bírság

– adószámtörlés

Utóbbi ha megtörténik, az végleges az adózás rendjéről sz. törvény szerint, visszaállítása nem lehetséges. Ez eltiltással jár, magyarán a tag, ügyvezető nem lehet többségi tulajdonos és vezető tisztségviselő később cégben, cégalapításkor, de cégadásvétel után sem. Adószám hiányában adóköteles tevékenységet végezni nem lehet, így a cég számlát sem bocsáthat ki, embereket sem foglalkoztathat. A cég sorsa ilyen esetekben a törlés a cégjegyzékből, szomorú.

Mi van akkor, ha székhelyszolgáltatás szerződésem volt, és a székhelyet szolgáltató hibázott?

Ha a székhelyszolgáltatásra vonatkozó szerződésben nincs ilyen kitétel, akkor is a Ptk. szerint a szolgáltató köteles megfizetni az ügyfél kárát ilyen esetben, ami teljesen  magától értetődő. A székhelyet szolgáltató felel a tevékenységéért, hisz nem csak helyiséget biztosít, hanem megbízás szerint adminisztratív tevékenységet is vállal, amit köteles tisztességesen elvégezni.

Előzze meg a problémákat, és tájékozódjon a székhelyszolgáltatás tartalmáról a szerződéskötés előtt! Tájékozódjon arról is, hogy a székhelyszolgáltatást végző cégnek van-e felelősségbiztosítása!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük