Székhelyszolgáltatás – van Kockerd opció?

Székhelyszolgáltatás – van Kockerd opció?

A legégetőbb probléma a székhelyszolgáltatás igénybevételekor kiemelten a Kockerd-kérdőívvel kapcsolatos problémakör szokott lenni. Ezt az eljárást, amit a NAV 2012. január 1-e óta alkalmaz nem nagyon ismerik. Rövid a lényege annyi, hogy a cég székhelyére küldenek egy kérdőívet, amit pontosan át kell venni – ha az adott cég székhelyszolgáltatást veszi igénybe akkor a székhelyszolgáltatónak – és azt a határidőben, ami most 20 nap –  vissza kell küldeni pontosan, szabályosan , lehet elektronikusan is, sőt ezt ajánlom, mint a székhelyszolgáltatást és a NAV-os behatóan ismerő személy.

Sokan – akik nem székhelyszolgáltatást vesznek igénybe – át sem veszik a levelet, és a Kockerd kérdőív visszamegy, és a NAV bírságol, majd ismételt eredménytelen kézbesítés esetén törli az adószámot. Ennek a következménye a cég törlése minden esetben, és eltiltás a cégalapítástól.

Székhelyszolgáltatás előnye – Kockerd-kérdőív átvétele mindig – a székhelyszolgáltatást végző feladata

Ha székhelyszolgáltatást vesz igénybe, akkor a levelek átvétele a székhelyén a székhelyszolgáltató feladata, aki ennek köteles eleget tenni a szerződése értelmében.

Kockerd-opció és székhelyszolgáltatás

Mi a Kockerd-opció?

A Kockerd-opciót az egyik székhelyszolgáltatással foglalkozó találta ki, fogalmazta meg először. A lényege az, hogy a Kockerd-kérdőív-et elkülönülten, nagyobb odafigyeléssel, kiemelten kezelik a többi érkező levélhez képest.

Mit jelent mindezt?

Ezt azt jelenti, hogy a székhelyszolgáltatást nyújtó cég átveszi a Kockerd-kérdőívet, a szerződésben rögzített telefonszámon azonnal értesíti az ügyfelet, természetesen e-mailben is, és ha az ügyfél kéri, soron kívül, akár aznap – külön díjazás nélkül postázzák azt.

Ennél körültekintőbben azt hiszem egy szolgáltató sem járhat el, természetesen szükség esetén a kitöltésben is segítséget nyújtanak, amit jellemzően a könyvelő szokott megtenni, és beküldeni az ügyfékapun keresztül.

Mindezek után nem meglepő, ha azt ajánlom, hogy olyan székhelyszolgáltatót, székhelyet nyújtó céget válasszon, ahol így működik egyáltalán létezik ez a díjmentes szolgáltatás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük