A nagy leleplezés – házkutatás székhelyszolgáltatóknál is…

Információink szerint a sajtóban megjelent összesen 320 helyen (14 megyében) végzett rendőrségi házkutatás érintett több székhelyszolgáltatásra szakosodott céget is – Budapesten is. Volt olyan hely, ahol egész napra leállt a munka.

Sajnos tendencia, hogy mindenféle szűrés nélkül egyes székhelyszolgáltató cégek – mondjuk ki: a legtöbb – befogad olyan cégeket székhelyszolgáltatásra, amelyek eleve bűnelkövetési szándékkal kerülnek létrehozásra. Ezzel ezek a felelőtlen székhelyszolgáltatást nyújtó cégek veszélyeztetik mind magukat, mind az eljáró partner ügyvédet, mind pedig a többi ügyfelet, aki leszerződött velük székhely biztosításra, székhelyszolgáltatásra. Ezt mindenki higgadtan átgondolhatja, a székhelyszolgáltatást végző cég, és az eljáró ügyvéd is. Ők maguk döntenek, a saját későbbi sorsukról. A többi ügyfél azonban ennek sajnos passzív részese, mármint ami a döntést illeti. Ők nem tudnak beleszólni az irodát biztosító cég döntéseibe, ők csak maximum elszenvedni tudják azt. Márpedig ne mondja senki, hogy nincs abból a többi ugyanazon a székhelyen lévő cégnek hátránya, ha ugyanott a gyanús, adócsaló cégek száma 10-szerese az átlagénak. Volt olyan NAV revízió, ahol az ellenőrzést végző revizor kerek perec megmondta: amig az adott székhelyen marad az ügyfél, addig folyamatos számíthat puha zaklatásra. Ami érhető is.

Egy érdekes, és most már folyamatos statisztika, cikk a székhelyszolgáltatásról és a nagy adósokról, hogy melyik székhelyszolgáltatónál hány-mennyi a nagy 100 millió forint feletti adótartozók száma. Érdemes megnézni, elolvasni, és folyamatosan követni. Kerüljük a sok nagy adótartozóval rendelkező székhelyszolgáltatás végző cégeket!

Állítólag lesznek a jövőben még nagy házkutatások, további eljárások folyamatban.

Azt ne felejtsük el, hogy ha valaki székhelyszolgáltatást vesz igénybe, az nem azt jelenti, hogy az illető bűnöző, ezzel néhányan visszaélnek, a nagy többség, a túlnyomó többsége azoknak a cégeknek akik a székhelyszolgáltatás szolgáltatását választják törvénykövető, becsületes ember.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.